Hogyan lehet ez ?

Flottakezelőként fix havidíj ellenében egy komplex szolgáltatás keretében gondoskodunk a gépjárművekhez kapcsolódó összes teendőről függetlenül attól, hogy az Ön flottája tíz, harminc vagy ötszáz járműből áll.

Mivel a havidíj forint alapú és a teljes futamidőre fix (kivéve az esetleges biztosítás- és adóváltozásokat), így Ön elkerülheti az árfolyam- és kamatlábváltozás kockázatából adódó folyamatos és követhetetlen havidíjváltozást.

A bérleti díjat elszámolhatja ráfordításként, és saját vásárlással ellentétben az Ön pénze kamatozik és beforgatható vállalkozása alaptevékenységébe. A személygépjárművek bérleti díjának ÁFÁ-ja visszaigényelhető az üzleti használat arányában, a bérleti díj számításának alapja a gépjármű nettó (nem bruttó) beszerzési ára.

A bérleti szerződés szerinti tényleges használat alapján a flottakezelési konstrukciónál további előny, hogy a Farmago Kft. a szerződés kezdetén garantál egy maradványértéket (eladási ár a futamidő végén) és egy üzemeltetési költséget, így az, hogy az autó a bérlet lezárásakor végül milyen áron kerül értékesítésre, és a futamidő alatt milyen szervizköltségek merülnek fel, csak a Farmago Kft-nek jelent kockázatot.

Flottakezeléssel egyszerűbbé válik a költségtervezés és a könyvelés, hiszen a járművek használatáért a cég havi bérleti díjat fizet, amely jól tervezhetővé, egyúttal elemezhetővé teszi a gépjárművekhez kapcsolódó kiadásokat. További előny, hogy nem kell belső erőforrást elkülöníteni a céges autók kezelésére, így egy nagyobb flotta esetében több alkalmazott bérköltsége megspórolható.

A vásárlással tőkét kötünk le, melyre szükség lehet a kamatoknál jóval többet hozó vállalkozásunk számára is. A flottakezelés egy olyan komplett szolgáltatás, amely tartalmazza az autók finanszírozását és a teljes üzemeltetését. A flottakezelést igénybe vevő vállalkozások mentesülnek a gépjárművek beszerzésével, finanszírozásával üzemeltetésével kapcsolatos terhek alól, miközben a bérleti díjat költségként elszámolhatják és a gépjárművekkel kapcsolatos kiadásaikat tervezhetővé teszik.

A flottakezelésbe tartozhat az autók szervízelése, biztosítása, hozom-viszem szolgáltatás, csereautó szolgáltatás, 0-24 diszpécserszolgálat, 0-24 assistant szolgáltatás, extra szolgáltatásként pedig használt gépkocsi értékesítése, bérautó, műholdkövető rendszerek beszerelése, üzemeltetése, üzemanyag kártya, GAP biztosítás.