Flottakezelés

Általánosságban

Utánaszámolt már, mennyibe kerül valamit megvenni és üzemeltetni? Magyarországon az emberek ragaszkodnak ahhoz, hogy valami az ÖVÉK legyen, de ha utána számolunk, rájövünk, hogy még az eladási árat beleszámolva is, jobban jövünk ki valaminek a bérlésével, mint annak megvételével. A céges autók üzemeltetésének kiszervezése már akár egy autó esetén is költséghatékony alternatíva a saját vásárlással szemben. Miért foglalkoztatna egy kollégát, aki az autók beszerzésével, karbantartásával, biztosításával foglalkozik, mikor a flottakezelő ezt egy fix bérleti díj ellenében elvégzi Ön helyett?

Sőt ennél sokkal többet tesz, baleset esetén gondoskodik a kárrendezésről, ideiglenes bérautót szervez, intézi a periodikus szervizeket, szezonális gumicseréket, segít az optimális modellválasztásban, az autópark költségeinek elemzésében és a cégautó szabályzat elkészítésében. 

Hogyan lehet ez?

Flottakezelőként fix havidíj ellenében egy komplex szolgáltatás keretében gondoskodunk a gépjárművekhez kapcsolódó összes teendőről függetlenül attól, hogy az Ön flottája tíz, harminc vagy ötszáz járműből áll. Tudjon meg többet >>

Előnyök

Egyedi ügyféligényekre szabott konstrukciók, rugalmas fizetési ütemezés. A vállalkozás forrásait nem kell tárgyi eszközökben tartani, így azok átcsoportosíthatók. Ismerje meg további számos előnyeinket.

Tudjon meg többet >>

Bérlés vagy vásárlás?

Készpénzes vásárlás

Manapság a legritkább finanszírozási forma, hiszen nagy tőkeerőt kíván és minden adminisztrációs, üzembehelyezési és üzemeltetési költség a vállalkozást terheli. A jármű a vállalkozás tulajdonába kerül, értékcsökkenéssel azonban számolni kell. A vásárlással tőkét kötünk le, melyre szükség van vállalkozásunk számára is.

Operatív lízing

Ön csak a gépjármű tényleges használatára eső részét, vagyis a beruházási- és a maradványérték közötti különbséget finanszírozza. Az egyéb, a gépkocsi üzemeltetéséhez szükséges költségeket, mint szervizelés, gumiszolgáltatás, nem tartalmazza.

Pénzügyi lízing

A lízingbeadó megvásárolja az autót, a vállalkozás pedig csak üzembentartója lesz a futamidő lejártáig. Zárt végű lízing esetén ezután kerül a gépjármű a cég tulajdonába, míg nyílt végű lízing esetén e ponton jogosult a cég eldönteni, hogy az előre rögzített maradványértéken meg kívánja-e vásárolni a járművet.

Flottakezelés

A Farmago Kft. által kínált flottakezelés egy olyan bérleti konstrukció, ahol a futamidő végén nem lesz a vállalaté a gépkocsi, hanem a használat után visszakerül a flottakezelő céghez, vagy vevőkijelölési jogánál fogva a bérlő megnevezi a vásárlót.  

Tanácsadás

Ki kapjon céges autót?

Céges autót jellemzően azok a munkatársak kapnak, akiknek tevékenységükből adódóan szükségük van rá, illetve azok a vezetők, akik reprezentációs feladatokat is ellátnak – náluk pedig egyszerűen presztízskérdés, hogy jól mutató autóval guruljanak tárgyalásaik helyszínére. Ezek mellett pedig egyre többen használják motivációs eszközként, a juttatási csomag részeként az autókat.

Az információ hatalom:

A Farmago Kft. az Ügyfél kérésére felméri az adott cég profilját, pénzügyi helyzetét, és a beszerezni kívánt gépjárművek használati célját. A kapott információkat az Ügyfél további kéréseivel kiegészíti, és a meglévő ismeretei, tapasztalatai alapján ajánlást tesz a szükséges beszerzési, üzemeltetési feltételek módosítására.

Adó – Ki fizeti és mennyi? Lehetne kevesebb?

A Farmago Kft. által kínált flottakezelési konstrukció esetén a bérleti díj áfája az üzleti célú használat arányában visszaigényelhető. Tudjon meg többet >>

Költséghatékonyság

A bérleti díj költségként elszámolható, illetve az üzleti használat arányában az áfa is visszaigényelhető. A flotta napi ügyeinek szervezését is a flottakezelő dedikált kapcsolattartójára lehet bízni. Tudjon meg többet >>