Költséghatékonyság

A kalkulált finanszírozás alapja a gépjármű nettó beszerzési ára és a garantált maradványérték különbözete akár nulla forint önrésszel, amely összeg lényegesen kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben. A bérleti díj költségként elszámolható, illetve az üzleti használat arányában az áfa is visszaigényelhető. A flotta napi ügyeinek szervezését is a flottakezelő dedikált kapcsolattartójára lehet bízni. A vállalkozásnak nem kell biztosítást, baleset esetén a kárrendezést, az ideiglenes bérautót, a periodikus vagy egyéb meghibásodásból adódó szervizeket és szezonális gumicseréket önállóan intéznie, hiszen minderről a flottakezelő gondoskodik.

A flottakezelő a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket és a futamidő alatti szervizköltséget – így az, hogy az autó a bérlet lezárásakor végül milyen áron kerül értékesítésre és a futamidő alatt milyen szervizköltségek merülnek fel, csak a flottakezelőnek jelentenek kockázatot, a használónak nem.

A vállalatok pénze nincs a gépkocsiban lekötve, kamatozik, és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe. A Farmago Kft. fix bérleti díjat számláz a futamidő során (kivéve az esetleges biztosítás- és adóváltozásokat), így elkerülhető az árfolyam- és kamatlábváltozás kockázatából adódó folyamatos és követhetetlen havidíjváltozást.